Новоучредената неправителствена организация Агенция за инвестиции в строителството ще предоставя нов тип комплексна услуга, която ще улеснява инвеститора по целия път на реализация на даден инвестиционен проект.

Това каза председателят на новата организация Гена Събева, предаде БТА.

Според Събева много инвеститори се отказват още в началния етап на идеята, защото няма към кого да се обърнат, за да им каже за колко време ще върне инвестицията. Екипът на организацията, който се състои от специалисти във всички области, ще прави разчет за възвръщаемостта, като ще предлага различен тип финансиране – чрез банка, фонд или частно. Идеята е инвестициите да се върнат до пет години.

Агенцията се е насочила към работа с големи инвеститори от България и чужбина.

Организацията ще предлага комбинация от подходи, като ще поеме цялата отговорност в процеса и ще следи всички стъпки на строителството. Идеята е да се постигне най-доброто съотношение цена – време – качество, обясниха от организацията.

На първия етап от процеса се разглеждат проектите, преценява се доколко са изпълними, прави се бизнес план с разчети за приходи и разходи. След одобряването на бизнес плана започва строеж, който ще се следи от организацията, която ще стои като мониторингов орган, допълниха от новоучредената Агенция.

Интервю със Събева за предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria вижте тук!

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов
Оригинал на статията можете да намерите ТУК
By | 2018-03-23T16:34:52+03:00 март 14th, 2018|Без категория|0 Comments